Σαμοθράκη

Το νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, απέναντι από την Αλεξανδρούπολη. Στο κεντρικό τμήμα του νησιού βρίσκεται το βουνό Σάος (ή Φεγγάρι), η κορυφή του οποίου φτάνει σε υψόμετρο 1611 μέτρα.

Το λιμάνι της Σαμοθράκης είναι στο χωριό Καμαριώτισσα το οποίο βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Σαμοθράκης. Εκεί θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή σας, ταβέρνες καθώς και άλλα τουριστικά καταστήματα.

Σε απόσταση περίπου 5 χλμ ανατολικά της Καμαριώτισσας, βρίσκεται η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού. Μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε εκεί είναι το λαογραφικό μουσείο καθώς και το Κάστρο της Χώρας.

Στην βορειοδυτική άκρη του νησιού, σε απόσταση 4 χλμ βόρεια της Χώρας, βρίσκεται η Παλαιόπολη. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών.

Στο μέσο περίπου της βόρειας πλευράς της Σαμοθράκης, βρίσκονται τα Θέρμα (Λουτρά), ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του νησιού, όπου υπάρχουν και αρκετά καταλύματα. Εκεί θα βρείτε και  το Δημοτικό Υδροθεραπευτήριο με τις θερμές πηγές.

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, η παραλία Παχιά Άμμος, βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Σαμοθράκης, σε απόσταση περίπου 16 χλμ από την Καμαριώτισσα. Επίσης, στην ανατολική άκρη του νησιού βρίσκεται η παραλία Κήποι, μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού.